Daikin klíma

A Daikin Industries Ltd.-t 1924-ben alapította Akira Yamada úr Osakában (Japán). A vállalat kezdetben csak a repüléstechnikai ipar számára szállított fűtőrendszereket. Napjainkban világszerte 17.000 alkalmazott foglalkozik a minőségi légkondicionáló rendszerek tervezésével, gyártásával és értékesítésével az ipari, kereskedelmi, valamint lakossági szektorban. Japánban a Daikin Industries Ltd. vezető helyet tölt be a direkt elpárologtatós rendszerű légkondicionáló berendezések kereskedelmi és lakossági piacán. Éves forgalma 2006-ban több mint 7 milliárd eurót tett ki. A Daikin 1972-ben hozta létre első európai leányvállalatát a belgiumi Ostendében: ez lett a Daikin Europe NV. Azóta az évtizedes tapasztalatoknak, a következetes kutatómunkának, az innovatív technológiának, a kedvező áraknak és a kifogástalan ügyfél-szolgálatnak köszönhetően a Daikin klíma nemcsak Japánban, hanem Európában is a legfontosabb szereplővé és a legdinamikusabban fejlődő légkondicionáló gyártóvá nőtte ki magát. A Daikin klíma legújabb gyárát a Csehországi Plzenben nyitották meg 2004-ben. A két hatalmas termelési egység, valamint a rendkívül haladó, egész Európára kiterjedő értékesítési hálózat „hamisítatlan európai” vállalattá tette. A nemzetközi know-how alkalmazása szigorúan illeszkedik a helyi igényekhez. A plzeni gyár megnyitása után 2005 márciusában megkezdte működését a brnoi gyár is, ahol 16.000 négyzetméteren kompresszorok gyártása folyik.

A Japán cég több, mint 90 éves tapasztalattal bír és tudja, hogy a klíma rendszerek kialakítása nemcsak a hűtésről és fűtésről szól. Segítenek a “zöld” épületek tervezésében. Innovatív és környezetbarát termékeinkkel

A Daikin a klímák Mercedese – tartja a mondás és ez fedi is a valóságot, mivel rendkívül jó minőségű és tartós klímaberendezéseket gyártanak, rendszerint élen járva az innovációban. Ők a világ első számú klímagyártói, és az iparági sztenderdet jelentik a hűtésben, légtechnikában. Ez azt is jelenti, hogy általában a Daikin rendszereire történnek a nagyobb beruházások, plázák, lakóparkok légtechnikai tervezései és kiírásai. A cég neve talán nem annyira közismert a fogyasztók körében, mivel nem gyártanak sem tévét, sem turmixgépet, sem más háztartási gépet, hanem kizárólag klimatizálással foglalkoznak lassan 100 éves működésük során.

Nem egyszer találkozunk munkánk során olyan Daikin klímákkal, amelyeket 30 évvel ezelőtt szereltek fel, és hibátlanul működnek a mai napig; legfeljebb az energiahatékonyságuk miatt szorulnak már cserére az azóta kifejlesztett új és kedvezőbb műszaki megoldások miatt.

Szeretem a Daikin klímát, jól teljesítenek, nagyon megbízhatóak, tartósak és rendkívül csendesen üzemelnek, jó velük dolgozni és tudom, hogy a használat során az ügyfél is elégedett lesz. A klíma megjelenése letisztult, semmi sallang, a távkapcsolója is egyszerűen, praktikusan kezelhető.

A legtöbb modell már wifi opcióval is kérhető, ami pedig nagyon fontos, hogy a többi japán klímához képest kedvező árban kapható hozzá a gyári wifi tartozék!

 Jellemzően a magasabb árfekvésbe tartoztak a berendezéseik és kifejezetten prémium kategóriás klímának számítottak, de az elmúlt évben felépült egy gyáruk Csehországban, így áttérhettek a dollár alapú elszámolásról az eurós elszámolásra, ami jóval kedvezőbbé tette a készülékek fogyasztói árát. 

Lakossági, Kereskedelmi és ipari klímatechnológiával is foglalkozik a cég!

A Daikin klímák a maximális komfort érzetet biztosítják otthonában, csendes működésükkel, esztétikus megjelenésükkel, intelligens szabályozhatóságukkal és energiahatékonyságukkal. Klímáik már R32-es környezetbarát töltőgázzal is elérhetőek, segítségével az R 410A gázhoz viszonyítva 68%-kal csökkentették a környezeti terhelést. Kiemelkedő szezonális hatékonysággal bírnak: A+++ osztály besorolásig elérhetőek készülékeik, oldalfali, padlón álló és légcsatornás berendezések mono és multi split kivitelben. Számos energia hatékonyságot növelő funkciója van a Daikin klímáknak. A kényelem érzetét nagyban növeli az intelligens szem használata, mely szenzorokat használ a szobában lévő személyek helyzetének érzékelésére. A kifújt levegőt eltereli az emberektől, optimalizálja a légáramot, nem érzik az ott tartózkodók a helyiséget huzatosnak. Ha a rendszer úgy érzékeli, hogy a helyiség üres, átkapcsol energia hatékony módba. A fűtésre optimalizált klímáik -25 fokig gondtalanul működnek, így biztosítva az egész éves komfortot otthonában.

Tulajdonságok:

Új, fejlett inverter technológiájának köszönhetően nemcsak energiatakarékos, de kiváló hűtési és fűtési tulajdonságokkal is rendelkezik, a téli -15 fokos kinti hőmérséklet mellett is kitűnően tud fűteni és természetesen a nagy nyári melegben hűteni. A hűtési és fűtési funkció mellett párátlanítás és ventilációs (levegő keringetése) funkció is választató.

Rendkívül jó SEER és SCOP értékek.

A kültéri egység burkolata korrózióálló bevonattal ellátott, mely megelőzi a korróziót és ellenáll minden időjárási körülménynek.

Infravörös távirányítója felhasználóbarát, és rendkívül könnyű használatot biztosít.

A klíma az alvás üzemmódban pihenését sem zavarja, mert rendkívül csendes, és a beltéri egységen világító LED-ek is kikapcsolhatók.

A függőleges automatikus légterelésnek köszönhetően elkerülhető a huzat, egyenletesé tehető a helységben a levegő áramlása, hőmérséklete.

A klímaberendezés mosható szűrővel van ellátva

Automatikus újraindítási funkció áramszünet esetén.

Turbó üzemmód, mellyel a légkondicionáló nagyon gyorsan lehűti a felmelegedett helyiséget.

2 órás időkapcsoló, a bekapcsolás időzítésére 24 órás időszak alatt.

X-Fan funkció: a split klíma kikapcsolása után a ventilátort engedi egy ideig tovább működni, ezzel megakadályozza, hogy a hőcserélőn nedvesség maradjon, és így ne telepedhessen meg rajta semmilyen vírus, baktérium, penészgomba

A Stylish a dizájn és az intelligens technológia találkozása, amely bármely belső térhez a legjobb klímamegoldást kínálja.

Kis méretének köszönhetően a Stylish a legkompaktabb készülék az oldalfali egységek szegmensében, amely kiváló hatékonyságot, kiemelkedő megbízhatóságot és intelligens szabályozást kínál. Az innovatív oldalfali egység létrehozásához a Daikin saját, speciális technológiát használ, amellyel biztosítja a legjobb teljesítményt és a megbízható működést.  Okos telefonjával is kezelheti a Stylish egységet. Egyszerűen csatlakoztassa a Wi-Fi-t, és töltse le a Daikin Online Controller alkalmazást.

A tapasztalt klímaszerelők besorolása alapján a Daikin klímaberendezés felső kategóriás!

Kiváló inverteres klímákat ajánlanak! A klímaberendezések árai: 250 000 Ft-tól egészen 1 millió forint feletti árakig megtalálhatók. 3 év garanciával kínálják a beszerelő cégek.

Én miért gondolkodom rajta, hogy legközelebb Daikin klímát vásároljak? Azért mert haladnak a korral! Wi-Fi-ről is a mobil telefonnal irányítható megoldásokat is kínálnak! Valamint a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy nem érződik huzatosnak az ilyen klímával felszerelt épület!