Klíma akció ingyen szerelés

Napjainkra a globális felmelegedés által egyre emelkedő átlaghőmérsékletek miatt, szinte mindenki szeretne otthonába egy profi klímaberendezést. A mai korszerű technológia gyors fejlődése által már készítenek olyan klíma berendezéseket, amelyek nem csak a nyári szezonban használhatóak hűtésre, hanem a téli szezonban még fűtésre is alkalmasak. A klíma berendezések már egész évben megvásárolhatóak, és egész évben be is szerelhetők. Természetesen ennek ellenére is még mindig a legszámottevőbb a vásárlások száma a legmelegebb hónapokban, mint a május, június, július, augusztus. Ebben az időszakban a készülék vásárlásától eltelhet akár 2-3 hét is, mire be tudják szerelni, olyan leterheltek a kereskedők szakemberei. Ebbe nemcsak a vásárlások növekvő száma tartozik bele, hanem a karbantartási és szervizelési munkálatok egyaránt. Éppen ezért nagyon is érdemes a készülék vásárlásakor minél hamarabb időpontot kérni a kereskedő cégtől, hogy a beszerelés várható időpontjára szabaddá tudja tenni valamelyik szakemberét.

Mire érdemes odafigyelni egy klímaberendezés vásárlása alkalmával? A gyors rendelés mindig egy jó pont az elérhető árak mellett, a garancia hossza és kiterjedése is meghatározó lehet. Az ingyenes beszerelés valójában van is, meg nincs is, de jól hangzik, és csábító ajánlat, hiszen ma már sok berendezésnek tartalmazza a kikalkulált, kedvezményes ára, és ha ez a vásárlástól számított minél közelebbi időpontban történik, az egy plusz bónuszt jelent a vásárló számára. A Végfelhasználói tanúsítványt szereléskor kell, hogy házhoz vigyék a szerelők, és az országos kiszállítás és beszerelés is fontos szempont, főleg a vidéken élő emberek számára. Csak és kizárólag olyan szakember végezheti a telepítést, aki rendelkezik a megfelelő engedélyekkel és a klímaberendezések telepítéséhez szükséges szakvizsgákkal. Egy további jó pont, ha a szakember a karbantartást is elvégzi majd a későbbiek folyamán.

Mielőtt a készüléket megrendelik vagy megvásárolják, érdemes tájékozódni, hogy mit tartalmaz a kiválasztott kereskedőnél a klíma beszerelése. Általánosságban az árak minden esetben tartalmazzák a klímakészülékek kiszállítását. De a beszerelés nem mindig van benne az árban. Például az oldalfali split klíma szett, ami egy beltéri plusz egy kültéri egységből áll, hozzá egy ingyenes, akciós alap klímaszerelés a következőket tartalmazza:

 • Szerelés előre egyeztetett időpontban (személyesen vagy telefonon előre egyeztetve),
 • Tanácsadás a vevői elégedettségért (hatékonyság, esztétikum, egészség)
 • Felvilágosítás és egy mini oktatás a klímakészülék használatáról,
 • Beltéri és kültéri egység szakszerű felszerelése,
 • Beltéri és kültéri egység szakszerű üzembe helyezése,
 • Szerelési anyagok 3m csőhosszúságig.
 • 3 méter (folyóméter) burkolt réz csövet,
 • 3 méter kondenzvíz elvezetőt,
 • 3 méter elektromos vezetékezést,
 • az elektromos betápláló elvezetését a legközelebbi konnektorig,
 • a fali konzolt,
 • 1 db 40 cm téglafal és 25 cm beton fúrását
 • Gyors, szakszerű, precíz munkavégzést, előre egyeztetett időpontban, átlagosan 10-15 munkanapon belül.

Főszezonban ez a beszerelési idő akár több, 15-25 munkanapra is kitolódhat. A klímaberendezés beszerelése után, a munkaterület teljes feltakarítását általánosságban vállalni szokták a szakemberek.

Amit a beszerelés és a klíma ára legtöbb esetben nem tartalmaz, még akkor sem, ha a készülék akciós vagy ingyenes a beszerelése, azok a következők:

 • A 3 folyóméteren felüli csőhosszúság esetén, az ezen felüli szerelési anyagokat, és a munkadíjat.

Itt az árra folyóméterenként átlagosan 7 ezer Forintot kell még plusz költségként számolni. A kiszállási díjat Magyarország területén mindenhol tartalmazza az ár.

 • Elektromos csatlakozást, például a villanyóraszekrénytől történő kiépítést a klímaberendezésig, egy külsős villanyszerelőnek kell elvégeznie.

Ez akkor szokott előfordulni, ha nincs a közelben megfelelő csatlakozó. Ezért átlagosan 1-2 ezer forintot számolnak fel méterenként.

 • A kondenzvíz elvezetésének a megoldása a kültéri egységtől a csapadékvíz elvezető csatornájába, vagy bármilyen más, egyéb lefolyás kiépítése

Ebben az esetben hasonlóan az előzőhöz, nagyságrendileg 1-2 ezer forint kerül felszámolásra méterenként.

Amennyiben a kültéri egységet 3-4 méter feletti magasságba kell feltelepíteni, vagy ha extrém feltételek és körülmények állnak elő a beszerelés alkalmával. Például, ha külső állványzat vagy emelőkosaras autó szükséges, illetve ipari Alpine technika igénybevételéről van szó, akkor minden esetben egy egyedi megállapodás szükséges a felek között. Ez mindig az adott körülmények függvényében kerül felszámításra.

A klímaberendezésre, annak beszerelésére, valamint a beépített anyagokra különböző időtartamú garanciát vállalnak a kereskedők. Ez nincs összefüggésben azzal, hogy akciós, esetleg ingyenes volt-e a beszerelés, vagy akciós volt-e a klímaberendezés.

Az weboldalakon érdemes előre körülnézni, hogy mennyire leterheltek a szervizek és a kereskedők, főleg, ha a beszerelés az aktuális akcióban ingyenesen történik. A megadott várható szerelési időpontok szinte kivétel nélkül csak tájékoztató jellegű információkat tartalmaznak, az időpontok változtatásának a jogát fenntartják, és természetesen az időpontokat személyesen vagy telefonon keresztül érdemes lefixálni.

Többféle módját is választhatják egy légkondicionáló készülék vásárlásra. Az egyik, hogy bemennek személyesen egy üzletbe vagy kereskedésbe, ahol kiválasztanak a kínálatból egy készüléket, és a helyszínen kifizetik, és megrendelik hozzá a szerelést is, amely reményeik szerint ugye akciós. A személyes vásárlás egyik hátránya, hogy esetlegesen sokat kell sorban állni az ügyfeleknek, mire minden papírmunkával és egyeztetéssel eljutnak a klímaberendezések megvásárlásáig. Ilyenkor a klíma készülék megvásárlásakor nincsen előzetes felmérés, hacsak már nem úgy mennek be az üzletbe, hogy ez előtte megtörtént. Ennek elmaradásánál nem tudhatják, hogy a klíma készülék valójában méretben megfelelő-e a végfelhasználói környezetben. Az időpont egyeztetése több ideig is eltarthat, ha a klíma szerelő szakember éppen nincs bent. Viszont, ha bent van és van ideje, akkor sok hasznos és fontos információ birtokába juthatnak.

A mai rohanó világban egyre elterjedtebb szokássá vált az interneten keresztül történő vásárlás. Számos előnye van, amelyek megkönnyítik a vásárlás menetét. Egy klímavásárlás amely weboldalon keresztül történik, több szempontból is praktikus megoldással szolgálhat, ha nincs idejük a személyes kiválasztásra. Ha találtak olyan oldalt, ahol az aktuális akcióban ingyenes a beszerelés, akkor már chatelés formájában is kaphatnak választ a kérdéseikre egy szakembertől. Mindenképpen kényelmesebb, hogy nincsen sorban állás és több ideig tudnak válogatni a klíma készülékek típusai között, ez a saját idejüktől függ maximum. Sokkal szélesebb választékot találhatnak, és az egyeztetés után a felmérés szinte minden esetben díjtalan, ha szükséges. Sok webes felületen a felmérés már kiszállás nélkül is megoldható, és a gyors megrendelés, valamint a gyorsabb időpont egyeztetés az egész ország területén elérhető. A megrendeléskor nem csak a készüléket, hanem a komplett, akciós, ingyenes szerelést is egyben megrendelhetik, és a kiválasztott fizetési mód után nincs más dolguk, minthogy az előre leegyeztetett időpontban várják az ingyenes beszerelést.

Érdemes tehát mindig körülnézni és megkeresni az akciókat, amelyeket leginkább a főszezon bevezetése előtt kínálnak a kereskedők. Ilyenkor könnyen el lehet csípni egy ingyenes beszereléssel megvásárolt igényes, minőségi klímaberendezést, amely a nagy melegben kellemes környezetet kínál otthonukban vagy üzlethelyiségükben.